Over ons

Over ons

Wij zijn Clemens en Daniëlla. Samen met onze dochters Senna, Felien en Eef wonen we op de boerderij in Buurse.

Ondernemen heeft altijd in ons bloed gezeten. Clemens is opgegroeid op de boerderij, op de plek waar we nu wonen. De boerderij heeft hij van zijn vader overgenomen. Daarnaast is hij actief met hovenierswerk.
Ook Daniëlla heeft een “groen hart”. Haar vader heeft in 1988 Groencentrum Buurse (’t Niej’nhoes) opgericht. Dit deed hij naast zijn werk op de boerderij, waar hij koeien en varkens hield. Uiteindelijk is de volledige aandacht op het Groencentrum gericht en nadat ze geruime tijd het Groencentrum samen hebben gerund, heeft Daniëlla het stokje van haar vader overgenomen

De combinatie van het boerenleven en het groene hart heeft Clemens en Daniëlla altijd aangetrokken en het heeft ze ook verbonden. Het maken van eigen kaas was is een perfecte aanvulling op dit rijtje.

En met een overschot aan melk en een grote liefde voor kaas is er een droom in vervulling gegaan: onze eigen kaas.

Over de naam van onze kaas hoefden we niet lang na te denken. De naam van ons erf is Koelman, dus Koelmans Kaas leek ons wel zo toepasselijk.

Over de smaak van de kaas hebben we wat langer gedaan. In het begin van ons kaasavontuur hebben we namelijk wat getest in onze eigen keuken. Gelukkig hebben onze meiden hebben geholpen met het beoordelen van de kaas.
Uiteindelijk hebben we een unieke smaak gevonden die past bij ons, bij Buurse. We zijn toen in gesprek gegaan met een kaasmakerij die op basis van ons gewenste smaakprofiel en de melk van onze koeien, een prachtige kaas kon maken. En, niet onbelangrijk, dat ook nog voldoet aan de officiële regel- en wetgeving van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

We bepalen zelf hoe de melk verwerkt wordt, hoe de korst is en in hoeverre er kruiden aan worden toegevoegd. Een zeer interessant proces, dat continu in beweging blijft. Zeker omdat het een natuurlijk product is. Hier blijven we ons in ontwikkelen.